אם יש לי דף פייסבוק עסקי, אני צריך גם אינסטגרם? ומה עדיף, קידום אורגני או ממומן?
עולם הפרסום הישן נדחק לטובת פעילות דיגיטלית בפלטפורמות השונות. כל בעל עסק יודע כיום כי הנוכחות הדיגיטלית היא חובה לשגשוג העסק שלו, אולם אפשרויות הפעילות בזירה הדיגיטלית הן כמעט אין-סופיות. לא אחת מוצאים עצמם בעלי עסקים משקיעים אלפי ₪ ואף יותר במדיה הדיגיטלית, ללא כל תוצאות משביעות רצון. על הדרך הנכונה לבנות אסטרטגיה דיגיטלית וכיצד לבצעה ביעילות, במאמר הבא.
מהי אסטרטגיה דיגיטלית?
"נכסים דיגיטליים" הם סה"כ הפעילות של העסק בפלטפורמות הדיגיטליות השונות:
– אתר הבנוי על פלטפורמה מקצועית כגון וורדפרס, ואשר מפרט תוכן קבוע כגון שירותי העסק וכיצד ליצור עמו קשר. אתרים מסוימים הם ללא תוכן משתנה ומהווים 'אתרי תדמית', לעומת אתרים בעלי תוכן מצטבר כגון מאמרים מקצועיים או בלוג. המטרה של האתר היא להופיע בתוצאות החיפוש הראשונות של גוגל, כאשר גולשים מחפשים את השירות או המוצר שמספק בעל העסק.
- מדיה חברתית – אלה הן פלטפורמות שהפעילות בהן חברתית, שיתופית ובעלת נימה אישית, כגון פייסבוק, אינסטגרם, טוויטר, סנפצ'ט ופינטרסט.
- מדיה חברתית בעלת גוון עסקי – לינקדין.
- וידאו – יוטיוב ואף סרטוני וידאו המוטמעים בדף הפייסבוק.
- ניהול בלוג – יכול להתרחש באתר עצמו או בפלטפורמת בלוגים ייעודית.
- דיוור אלקטרוני – הנשלח לרשימת דוא"ל.
באיזה נכסים דיגיטליים כדאי לבעל העסק להשקיע ומה יניב לו תוצאות טובות, האם פרסום ומכירות? מומלץ להיעזר במומחה לבניית אסטרטגיה דיגיטלית שיוכל לכוון את בעל העסק לנכסים הדיגיטליים המתאימים לו ולהדריכו כיצד להפעילם בדרך אפקטיבית.
כיצד מתוכננת אסטרטגיה דיגיטלית?
אסטרטגיה דיגיטלית מתחילה במיפוי פרמטרים אלה:
– מהם המוצרים והשירותים שמציע העסק – יש לבדוק את המוצרים והשירותים שמציע בעל העסק ולהתאים את הנכס הדיגיטלי למוצרים אלה. דוגמאות:
o בעל מקצוע שמציע שירותים לבית כמו מנעולן יפיק פחות תועלת במדיה החברתית. אדם שמחפש שירותי מנעולנות יקליד אוטומטית את ביטוי המפתח בגוגל ויגיע לאתר שלו. לכן כדאי לו להשקיע באתר מקצועי ורספונסיבי לסלולאר, שכולל תוכן המותאם לביטוי המפתח ותוסף התקשרות נוח.
o לבעלי עסקים הרוצים קשר ישיר עם לקוחות וליצור תודעה, כגון קוסמטיקאית, מומלץ לנהל דף פייסבוק עסקי ובו תוכן בעל נימה אישית.
o על בעלי עסקים המציגים עבודות שהדגש בהן הוא ויזואלי, כמו מעצבת פנים או קונדיטורית, לעדכן צילומים באינסטגרם ופינטרסט, לצד הקמת אתר מושקע.
– מי קהל היעד – במיפוי קהל היעד יש לחדד את הגיל, המין, המקצוע ואף אזור המגורים. לדוגמה, אם בעל עסק פונה לנוער כדאי לו לנהל פעילות בפלטפורמות דיגיטליות שבהן הנוער פעיל, כגון אינסטגרם או סנפצ'ט ופחות בפייסבוק. לעומת זאת על בעל עסק הפונה ללקוחות עסקיים לתכנן אתר מוקפד, לצד ניהול דף לינקדין עם תכנים שוטפים באנגלית.
– גודל העסק – התאמת הנכסים תלויה בגודל העסק:
o עסק קטן מנוהל בדרך כלל ישירות על ידי בעל העסק עצמו. לרוב הוא ירצה להיות בקשר ישיר עם הלקוחות שלו, הוא מציע מוצר אחד או שניים והתקציב שלו צנוע. משום כך יש לבנות את הנכסים בשיקוף מלא מולו ולאפשר לו לנהל אותם בעצמו לאחר מכן.
o בעסק בינוני מי שעוסק בתחום הם אנשי השיווק, הפרסום או מנהל הדיגיטל בעצמו. התקציב גבוה יותר ולפעמים הניהול יתבצע במיקור חוץ. בדרך כלל יציע עסק בינוני כמה שירותים ואף כמה מוצרים, ולכן יש לתכנן עבורו כמה נכסים כגון דף פייסבוק עסקי, דף לינקדין באנגלית ואתר המאפשר מכירה.
– האם קידום ממומן או אורגני – בעלי עסקים סבורים כי קידום ממומן הוא האפקטיבי ביותר, אולם עבודה אורגנית טובה יכולה להביא להם לידים מצוינים בעזרת בחירת נכסים דיגיטליים מתאימים והטמעה של תוכן מעניין בהם. עם זאת, יש בעלי עסקים הבוחרים להשקיע בקידום ממומן בפלטפורמות השונות: אדוורדס בגוגל, קידום ממומן במדיה החברתית ואף קמפיינים פרסומיים באאוטבריין או טאבולה.
– בדיקה ובקרה – יש לוודא בעזרת כלים סטטיסטיים את אפקטיביות הנכס הדיגיטלי. בדיקות אלה מאפשרות דיוק במסר ובקהל היעד, במטרה לקבל לידים מדויקים ולסגור עסקאות.
לסיכום, מבחר הנכסים הדיגיטליים הוא גדול ותכנון אסטרטגיה דיגיטלית יאפשר השקעה נבונה של תקציב השיווק והפרסום בהם. על התכנון לכלול מיפוי מדויק, בחירת נכסים דיגיטליים המתאימים למוצרים וקהל היעד, קביעת תכנון תקציב חודשי לקידום ממומן וקידום אורגני, בחירת התוכן המתאים לפלטפורמה והחלטה על תדירות ההטמעה שלו. כל זאת לצד בקרה שוטפת המאפשרת גמישות ושינוי בהתאם לתוצאות.